fredag, 08 september 2017 06:54

Danmark er vært for the 2018 OCR European Championships!

Skrevet af

Danmark er vært for the 2018 OCR European Championsships!

Det er svært at få armene ned. Dette er en historisk dag for dansk OCR.

I Danish Obstacle Course Racing Association (DOCRA) er vi super glade for og stolte af at kunne kalde os EM-værter i 2018. Vi fik tildelt værtskabet allerede i 2016, hvorfor vi har haft tid til at overveje og forberede eventen, og sammen med vores kommunale samarbejdspartner skal vi nu til at trække i arbejdstøjet for alvor.

Eventen bliver afholdt i samarbejde med EOSF (det europæiske OCR forbund) og en dansk kommune, der har stor erfaring med at afholde internationale sportsbegivenheder og som vil sikre begivenheden økonomisk, professionel og kompetent støtte hele vejen i processen.

Det er tredje gang, at Europamesterskaberne i OCR afholdes, men det er første gang, at det afholdes i et andet land end Holland - og denne gang er det med et nyt team bag kulissen. OCR-sporten er endnu ung og rummer fortsat et stort udviklingspotentiale. Værtskabet for næste års Europamesterskaber er et stort ansvar, og alle involverede aktører i planlægningen går til opgaven med respekt, ydmyghed og bevidstheden om, at værtskabet for Europamesterskaberne i OCR er mere end at kunne levere en god rute med udfordrende forhindringer. Vi tager derfor alle erfaringer med os fra de forrige år - både succeserne og de dyre lærepenge - og implementerer disse aktivt i afviklingen af 2018s Europamesterskaber. Blandt andet vil 2018 byde på en række nye tiltag, herunder revideret Rulebook, tidsregistrering og en jury.

Ved Europamesterskaberne i OCR 2017 i Holland var Danmark den mest vindende nation, og vi har nogle af verdens bedste OCR atleter, som vi glæder os til at støtte og se udfolde sig på hjemmebane. Ligeledes ønsker vi, at begivenhederne i 2018 kan bidrage til et øget fokus på OCR-sporten, og at det kan være løftestang for at flere bliver inspireret til at dyrke OCR.

Europamesterskaberne i OCR bliver afholdt i weekenden den 29. juni til den 1. juli 2018. Dermed kan Danmark se frem til at få besøg af Europas bedste OCR atleter i sommeren 2018. Atleterne skal konkurrere i distancerne; short course, standard course og team staffet.

Lokationen for begivenheden er på plads og vil blive annonceret i den nærmeste fremtid.

Læst 1984 gange