torsdag, 31 marts 2016 12:00

Løbet “Virtual Reality OCR” kommer til Valbyparken i efteråret 2016!

Skrevet af admin

Den taiwanske løbsarrangør ”Virtual Reality OCR” kommer snart til Danmark. De danske racers kan i nærmest fremtid stifte kendskab med den nyeste form for OCRløb, nemlig ”Virtual Reality forhindringsløb”. I samarbejde med smartphone-producenten HTC udbyder den taiwanske løbsarrangør ”Virtual Reality OCR” intet mindre end en live-gaming version af det traditionelle forhindringsløb.

Som de første i Europa får 750 danske OCRacers til efteråret mulighed for at dyste mod hinanden i Valbyparken og gennemgå den 8 KM lange virtuelle forhindringsbane iført VR-brille-Headsettet ”HTC VIVE OCR Edition”. Grundlæggerne af løbet, søskendeparret Thao & Bao, lover, at Virtual reality OCR løbet i Valbyparken bliver et særdeles publikumsvenligt event. Konceptet er nemlig, at deltagerne hver især skal blive indenfor en 4,5 kvadratmeter kridtoptegning på jorden, hvorfra de skal boltre sig igennem 22 virtuelle forhindringer, der indebærer alt fra ropeclimb, mokeybars og tyrer carry. For at komme frem på den 8 KM lange bane skal deltageren enten løbe eller hoppe på stedet. Der vil blive sat storskærme op, så publikum har mulighed for både at observere deltagerne og på samme tid følge med i, hvad deltagerne oplever igennem VR-brillerne. VR-brillerne, deltagerne skal iføre sig, er udstyret med to skærme med hver en opløsning på 1200 x 1080, der leverer ren synsvinkel på i hvert fald 110 grader. Derudover er headsettet forsynet med gyroskop, accelerometer samt en positionssensor. Sensorerne i VR-brillerne skal ikke blot holde styr på, hvilken vej raceren kigger, men også hvor på den virtuelle forhindringsbane raceren befinder sig. Ved at opsætte to såkaldte lighthouse-sensorer kan deltagerens bevægelser nemlig registreres i et rum på op til 4,5 x 4,5 meter (hvilket ca. svarer til den plads deltageren skal stå på under gennemførelse af forhindringsbanen). VR-brillerne følges til dørs af to VR-controllere, som forsyner deltageren med virtuelle hænder, som skal bruges til at forcere forhindringerne med. Brillerne er naturligvis rids-resistente, så deltagerne kan roligt give den fuld skrue på forhindringerne.

Løbet er som sagt det første af sin slags i Europa og er kvalifikationsløb til både EM og VM 2017. At Danmark er det første sted i Europa, der får lov til at prøve kræfter med Virtual Reality OCR er ikke en tilfældighed. Løbsarrangøren har nemlig særligt udvalgt Danmark, idet danskernes gennemsnitshøjde passer perfekt til VR-formatet.

Taiwan er særdeles kendte for deres unikke træskærearbejder, og vinderen af af det virtuelle forhindringsløb kan derfor tage sig en 1,5 meter høj træfigur med sig hjem som trofæ. Træfiguren forestiller naturligvis den taiwanske cattleya orkide.

Tilmelding, pris og dato tilgår snarest muligt! Husk derfor at følg med her og på siden og på vores Facebookside Danish ObstacleCourse Racers.

Læst 955 gange