Kan du lide OCR? Tiltaler det dig at gøre en forskel for OCR sporten og dennes udøvere? Er du myndig og objektiv? Så kan du blive OCR-dommer. BLIV DOCRA-OFFICIAL!

Forestil dig dette scenarie fra fodboldens verden. To storklubber tørner sammen i en Champions League- kvalifikationskamp for at vinde en plads i det eftertragtede gruppespil - udover æren kan vinderholdet af denne kamp hive adskillige millioner hjem på kontoen i præmiebonus. Denne vigtige fodboldkamp handler, udover æren og pengepræmien, om fysik, taktik og følelser. Forestil dig nu, at det i kampens hede er op til de to rivaliserende fodboldhold selv, at dømme kampen objektivt efter spillets regler og udråbe en vinder af æren og de mange millioner.

Ovennævnte scenarie er svært at forestille sig. Ikke desto mindre er det præcis de betingelser der, indtil DOCRAs OFFICIALs blev implementeret, gjorde sig gældende i langt de fleste OCR-løb.

Foreningen DOCRA arbejder for at fremme udøvelsen af forhindringsløb, herunder for at sikre udviklingen af forhindringsløb som sport og for at skabe de bedst mulige betingelser for sportens udøvere. Med den stigende interesse for OCR og tilstrømningen af dygtige og konkurrencemindet atleter, oplevede vi i DOCRA et stort behov og efterspørgsel på et solidt regelsæt i form af et armbåndssystem i konkurrenceheats. Tematikken omkring snyd og misforståelser i forhold til forhindringerne i eliteheats, er en problemstilling, som DOCRA siden foreningens stiftelse har været meget bevidste om, og i takt med at konkurrencen bliver skærpet, (penge)præmierne bliver større, podiepladser og kvalifikationspladser mere attraktive, vurderer vi, at det er en tematik, der vil blive tydeligere, indtil rammer for eliten bliver iværksat og implementeret.

Vi er ikke i tvivl om behovet og efterspørgselen af et armbåndssystem i blandt OCR-sportens elite. Som følge af DOCRAs alliance med de andre landes foreninger samt tætte involvering i både EM og VM, er det vores bedste overbevisning, at armbåndssystemet med tiden vil blive et krav til kvalifikationsløbene (i eliteheats). Derfor har DOCRA iværksat tiltaget "DOCRA OFFICIALS" - og DU kan være med og gøre en aktiv forskel for OCR-sporten og dennes udøvere!

Støtter du ideen om en fair konkurrence og uafhænige dommere, har vi brug for din hjælp og opbakning! Enten ved at du markere din interesse for at tilmelder dig som DOCRA-official eller ved at dele budskabet og opfordre venner eller familie til at gøre det samme.

Hvad er en DOCRA-OFFICIAL?

En DOCRA-official er en "ekstern" observatør og dommer, der uafhængigt og suverænt varetager konkurrencens regler ved et armbåndssystem. En DOCRA-official er således ikke en løbsfrivillig og vil ikke være en substitut for sådan. En DOCRA-official har således udelukkende den vigtige opgave at observere, kontrollere og skride til handling i forhold til elitens deltagere. Alle DOCRA-officials vil blive klædt godt på til opgaven og inden et løbs afvikling gennemgå en "DOCRA-official uddannelse", hvor regler for armbåndssystemet bliver grundigt gennemgået. I forbindelse med uddannelsen vil DOCRA-officialsene i simulerede rammer bl.a. blive "trænet i" at håndtere en deltager, der forsøger at snyde eller ignorerer/overhører instrukser. Har du lederegenskaber og er detaljeorienteret har du også mulighed for at blive teamleder for DOCRA-officials

Er du interesseret i at blive en DOCRA-OFFICIAL? Eller vil du bare vide mere? Send os en mail på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

(din email-adresse videregives ikke til tredjemand og vil udelukkende blive brugt i forbindelse med informationsdeling vedr. armbåndssystemet og DOCRA-official uddannelsen. Du kan til hver en tid afmelde dig igen).